Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Preppingkit ska göra svenskarna mindre sårbara för kriser

27 feb, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Konserver är bra att ha hemma om det blir kris!
Hur skulle du stå dig matmässigt och du plötsligt inte kunde handla för att en snöstorm har snöat igen hela staden? Gör dig redo med Eldorados preppingkit. Det fungerar för alla kortvariga väder-, klimat- och zombiekriser.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi är väl medvetna om att Sverige är ett av de tryggaste länderna i världen, men efter vinterns stormar och sommarens eldsvådor förstår vi att vi inte kan skydda oss från vad som helst. Många av oss svenskar är illa förberedda om vi skulle bli utan el eller vatten särskilt länge. Framför allt är det folk som bor i storstäder och som är vana vid att kunna kila ner till affären så fort man behöver något, som är sårbara för kriser. Vem orkar lagra konserver när man har 7 Eleven runt hörnet, liksom?

Det här har livsmedelsföretaget Eldorado tagit fasta på och lanserar nu ett preppingkit. Maten i preppingkitet ska räcka för fyra personer i en vecka och gör det enkelt att göra sig lite mer beredd.

– Eldorados sortiment är som gjort för att bli en del av ett preppingkit. Vi är otroligt stolta över att ha tagit fram den här produkten. Det handlar inte om att förbereda sig för det värsta utan om att se till att man i alla fall är lite redo ifall något skulle hända. Med en av våra boxar inne i skafferiet så går man inte hungrig i onödan, säger Emma Töpel Hanson projektledare på Eldorado, Axfood i ett pressmeddelande.

Annons

Dags att bli preppingredo!

Att förbereda sig lite grann betyder alltså inte att man tror att ryssen eller zombies står utanför dörren. En prepper behöver inte vara någon som bor i en bunker full med vapen. Det räcker ju med en snöstorm och ett elavbrott för att man ska stå där och undra vad man ska äta.

Eldorados preppingkit med mat för fyra personer i en vecka, ska göra oss mer förberedda på kriser.
Eldorados preppingkit.

I preppingkitet hittar du:

  • 4 paket snabbnudlar
  • 8 burkar krossade tomater i tomatjuice
  • 4 burkar morötter och ärter
  • 2 burkar kidneybönor
  • 2 burkar kikärter
  • 3 stycken 3-pack makrillfiléer i tomatsås
  • 3 påsar rostade och saltade jordnötter
  • 1 paket potatismos, 12 portioner
  • 2 paket müslibars choklad, 12 stycken

Nej, det är inte frågan om att laga mat värdig Nobelmiddagen, det handlar om att klara sig under några dagar utan att hungra. Det du behöver komplettera med är vatten. Varorna i kitet har valts ut av en dietist och motsvarar råden som myndigheterna ger kring vad man bör ha hemma ifall en kris uppstår.

– Det är smarta kombinationer som ser till att det grundläggande behovet av näring täcks, en låda som potentiellt kan lösa väldigt stora problem, säger dietisten Helena Björck som har jobbat med att ta fram kitet.

Preppingkitet kostar 99 kronor och går att köpa på mat.se.

Recept:

10 enkla recept med en burk tomater

9 sätt att förvandla nudlar till trendig ramen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons