Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor
- AvRedaktionen
Den mjälla milda smaken av färskpotatisen landar fint som bakgrund mot den skarpa ädelosten och de krispiga rädisorna. Ät soppan som förrätt eller middag med ett gott bröd.
4 personer
Tid: 25 minuter
Tips! Mixa soppan gärna grovt, så att den får lite tuggmotstånd med bitar av potatis kvar.
Du behöver:
350 g färskpotatis
1 dm purjolök
1 vitlöksklyfta
1 liter grönsaksbuljong
salt & peppar
Tillbehör:
100 g ädelost
1 knippe rädisor
vattenkrasse
Gör så här:
Borsta potatisen och skär den i bitar. Skiva purjolöken. Lägg potatis, purjolök, pressad vitlök och grönsaksbuljong i en kastrull. Sjud under svag värme tills potatisen mjuknat. Mixa soppan hastigt så att potatissoppan blir grovkrossad. Krydda. Smula över ädelosten och skivade rädisor samt vattenkrasse.
Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt