Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax

Färskpotatis och pepparrotsdressing är en god kombination. Förvara dressingen vid sidan av, och kärna ur gurkan, så håller sig salladen fräsch längre.
26 mars, 2017

2 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1/2 kg färskpotatis

salt

10 cm gurka

1 stånd fänkål

200 g varmrökt lax (makrill eller annan fisk)

1/2 ask krasse

Pepparrotsdressing:

1 dl crème fraiche

2 msk pepparotsvisp

1 msk vitvinsvinäger

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Koka potatisen. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skiva i halvmånar. Skiva fänkålen tunt. Blanda dressingen och häll den i en burk. Dela potatisen i mindre bitar, blanda den med gur­ka, fänkål och klippt krasse. Salta och peppra. Ringla över dressingen precis innan salladen ska ätas. Servera med varmrökt fisk.

Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax.

Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: