Potatisplättar med crème fraiche, räkor och rom
- AvRedaktionen
Den här smarriga förrätten är utmärkt att göra på gårdagens kokta potatis! Toppa de nygräddade potatisplättarna med crème fraiche, rom, räkor och dill.
4 personer
Tid: 30 minuter
Potatisplättar:
2 stora potatisar (skalade och kokta)
1 ägg
salt och vitpeppar
Garnityr:
4 msk crème fraiche
4 tsk svart stenbitsrom
150 g handskalade räkor
4 färska dillkvistar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Grovriv potatisen och blanda med ägget. Salta och peppra. Fördela potatissmeten över 4 silikonmuffinsformar och baka plättarna i mitten av ugnen i ca 15–20 minuter. Toppa de nygräddade potatisplättarna med crème fraiche, rom, räkor och dill.
Recept och foto: Jennie Benjaminsson