Potatispizza med tryffelpesto

Recept på potatispizza med tryffelpesto

Winnie Methmann
Omväxling förnöjer och piggar upp i vardagen. Lyxa till det med potatispizza med mozzarella och tryffelpesto. En ny twist på hemmapizzan!
17 mars, 2021

Potatispizza med tryffelpesto

Tryffel får allt att smaka lite lyxigare, till och med en enkel potatispizza.

Så gör du potatispizza med tryffelpesto
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

20 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk olivolja
10–11 dl (650 g) pizzamjöl, gärna tipo 00
1 msk olivolja till pensling

Topping:

140 g tryffelpesto(alt vanlig grön pesto+ några droppar tryffelolja)
300 g potatis, gärna färsk
Salt och svartpeppar
2 mozzarellor à 125 g
1 handfull färsk rosmarin

Gör så här:

  1. Smula och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, socker och olja och rör ner lite mjöl i taget. Arbeta degen spänstig och mjuk. Pensla den med olja och låt jäsa övertäckt i 1 timme.
  2. Sätt in två ugnsplåtar i ugnen och värm den till 250°. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut dem på mjölat bakbord till tunna pizzabottnar. Flytta över dem till var sitt bakplåtspapper.
  3. Bred tryffelpesto över bottnarna. Skala potatisarna och skär i papperstunna skivor, gärna på mandolin. Fördela över pizzabottnarna och toppa med mozzarella riven i mindre bitar.
  4. Krydda med salt och peppar och strö rosmarin över. Dra över pizzorna på bakplåtspapper till de varma plåtarna och baka varje pizza i ca 10 minuter, tills spröda och gyllene.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Missa inte

12 galet goda gourmet-pizzor

Få saker slår hemlagad pizza!

Så fixar du sommarens heta trend: pizza på grillen

Supergott och frasigt!

Så lyckas du med pizzakvällen – 3 goda recept och bästa tipsen

Visst kan man leva på pizza?