Små potatisar med limoncellosill
Korsa italiensk limoncello med svensk sill och du får en ny favorit!
10 bufféportioner
Du behöver:
18 små potatisar
1 ½ dl crème fraiche
½ kruka gräslök
Limoncellosill:
1 ekologisk citron
1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
1 knippe salladslök
4 cl limoncello
Gör så här:
- Riv citronskalet fint. Gnid in sillbitarna i citronskalet. Skär sillfiléerna i bitar. Skölj salladslök och skär i tunna skivor. Vänd ihop sill och salladslök i en glasburk och häll limoncello över. Låt dra i kylen minst 3 timmar eller till servering.
- Sätt ugnen på 200°. Sprid ut potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Baka dem mjuka i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.Skär ett kryss på toppen av potatisarna och tryck försiktigt till så krysset öppnas upp.Skär sillfiléerna i bitar. Lägg en klick crème fraiche på potatisarna och toppa med en sillbit. Garnera med lite finhackad gräslök.
Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard