Små potatisar med limoncellosill

Recept på små potatisar med limoncellosill

Skovdal Nordic
Imponera på gästerna med en lyxig version av den klassiska sillen – små potatisar med limoncellosill. Otroligt goda små munsbitar på julbordet!
14 oktober, 2021
1:36

Efter reklamen: 9 goda och lyxiga efterrätter till julbordet

(1:36)

Små potatisar med limoncellosill

Korsa italiensk limoncello med svensk sill och du får en ny favorit!

Bjud på små potatisar med limoncellosill
Skovdal Nordic

10 bufféportioner

Du behöver:

18 små potatisar
1 ½ dl crème fraiche
½ kruka gräslök

Limoncellosill:

1 ekologisk citron
1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
1 knippe salladslök
4 cl limoncello

Gör så här:

  1. Riv citronskalet fint. Gnid in sillbitarna i citronskalet. Skär sillfiléerna i bitar. Skölj salladslök och skär i tunna skivor. Vänd ihop sill och salladslök i en glasburk och häll limoncello över. Låt dra i kylen minst 3 timmar eller till servering.
  2. Sätt ugnen på 200°. Sprid ut potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Baka dem mjuka i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.Skär ett kryss på toppen av potatisarna och tryck försiktigt till så krysset öppnas upp.Skär sillfiléerna i bitar. Lägg en klick crème fraiche på potatisarna och toppa med en sillbit. Garnera med lite finhackad gräslök.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Missa inte

6 goda och lyxiga recept på julsallad

Ute efter en god julsallad?

Lägg in egen sill – 7 enkla recept!

Att göra egen sill behöver inte vara så krångligt.

Julmat för många – 7 goda och festliga recept

Läckra recept som tillagas i ugn!