Potatis- och jordärtskockssoppa med renskav

Recept på potatis- och jordärtskockssoppa med renskav

En riktig vintervinnare! Denna potatis- och jordärtskockssoppa är len, god och full av smak. Garnera med körvel och svartpeppar.
17 december, 2019

4 portioner

Du behöver:

500 g jordärtskockor

2 potatisar

1 gul lök

1–2 vitlöksklyftor

Smör

1 dl torrt vitt vin

5 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

2 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %)

Salt och svartpeppar

Topping:

250 g tinat renskav

2 msk smör

Färsk körvel

Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs ingredienserna i smör i en tjockbottnad kastrull.
  4. Häll över vinet och låt koka ihop en minut.
  5. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna.
  6. Rör om och låt sjuda i cirka 15 minuter eller tills allt är mjukt.
  7. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
  8. Tillsätt grädden och värm.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Fräs renskavet i smör tills det blir riktigt knaprigt.
  11. Låt rinna av på hushållspapper.
  12. Strimla fint med kniv.
  13. Strössla soppan med renskav, garnera med körvel och svartpeppar.
Recept på potatis- och jordärtskockssoppa med renskav

Potatis- och jordärtskockssoppa med renskav.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Krämig jordärtskockssoppa med renskav

6 sätt att göra din veganska soppa riktigt krämig

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: