Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Portvinskokta fikon med glass

15 aug, 2017
AvRedaktionen
Portvinskokta fikon med glass.
Portvin ger de färska fikonen extra djup smak. Avnjut denna goda efterrätt med iskall vispgrädde eller vaniljglass. Gott och enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

4–6 färska fikon

2 dl portvin

1/2 dl farinsocker

1 kanelstång

Gör så här:

Skär varje fikon i 4 klyftor. Koka upp portvin, farinsocker och kanelstång i en liten kastrull. Låt sjuda i några minuter. Ta kastrullen från värmen. Lägg försiktigt ner fikonen i portvinslagen. Låt svalna med lock på. Rör om försiktigt en eller ett par gånger. Servera med vaniljglass eller vispgrädde.

Portvinskokta fikon med glass.
Portvinskokta fikon med glass.

Av: Monica Eisenman
Foto: Jonny Lindh

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons