Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Ny podd på ELLE: Tack för maten! med Siri Barje och Kristoffer Triumf

04 mar, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Siri Barje och Kristoffer Triumf Tack för Maten!
Siri Barje är kock, kokboksförfattare och matinfluencer. Kristoffer Triumf är poddare, skribent, programledare och gourmand. Nu startar de Sveriges första cookalong-podcast, Tack för maten! I de första avsnitten lagas vardagsmat för alla de som nån gång stått på mataffären med paniken – vad ska vi äta ikväll?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Möt personerna bakom nya podden Tack för matenBrand logo
Möt personerna bakom nya podden Tack för maten

Tack för maten! är en riktig feel good-podd som tar med lyssnarna in i köket där de bjuds på matnyttig kunskap, professionella tips (som t.ex. Siris skärbräde-trix när man hackar lök) och samtidigt lär känna duon bättre. Det ska vara låga trösklar till köket, det tycker både Kristoffer och Siri. Till en början ligger fokus på relativt enkla rätter, inte sällan vegetariskt, men tanken är att lyssnarna verkligen ska få påverka innehållet i podcasten.

ELLE tog ett snack med Siri och Kristoffer för att höra mer om podden.

Så kul med en cookalong-podd, vems idé var detta?

– Tror jag får tillskriva mig den, säger Kristoffer, även om jag känner att det är viktigt att poängtera att man inte MÅSTE laga mat samtidigt som man lyssnar, podden ska stå för sig själv också! Och det är en jättegammal idé, bara det att jag hade glömt bort den tills jag upptäckte tre saker: Att jag mår bra av att baka, av att laga mat, och att titta på Siris käk på Instagram.

Annons

Hur känner ni varandra, är detta ert första gemensamma projekt?

– Vi har lärt känna varandra nu och det fina är att vi lite fann varandra på under en minut.

Vad får man i er podd som man inte får någon annanstans?

– Alltså det är ju den enda podcast vi har ihop, så dels det. Sen tänker vi: de låga trösklarna till köket! Hittills har vi bara gjort sinnessjukt goda rätter som är lätta att laga, även om man är novisen vid spisen.

Kommer man bli vassare i köket av att lyssna på podden?

– Har Leif GW Persson glasögon? JA! På den lilla tid jag tillbringat i köket med Siri har jag utvecklats enormt, och det kommer våra lyssnare sannolikt också att göra, säger Kristoffer.

Vad kommer ni absolut inte laga för mat i podden?

– Hoppas innerligt att Siri inte snöar in på fridlysta djur för dem tycker inte jag man ska äta, säger Kristoffer. Ingen tumlare på min tallrik, tack!

Beskriv varandra med tre ord?

– Kristoffer är OTROLIGT omtänksam, fett rolig och bra på att baka. Tre saker jag uppskattar mycket.

– Siri är inspirerande, rolig och härlig att vara med. Var det tre ord?

Lyssna på Tack för maten! här eller där du brukar lyssna på poddar. Avsnitten är lika långa som det tar att laga maten och receptet hittar du i din podd-app eller på poddens Instagramkonto @tack.fm.

Tack för maten! är en del av ELLE och ni kommer garanterat att få se mer av duon i olika format på ELLE framöver.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons