Pocherat ägg, spenat och smulat bacon på rostat bröd

Pocherat ägg, spenat och smulat bacon på rostat bröd.

Spenat, bacon och pocherat ägg på rostat surdegsbröd blir den lyxigaste frukosten i mannaminne. Rena himmelriket!
09 april, 2017

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

4 rostade skivor surdegsbröd

100 g babyspenat

1 msk olivolja

½ paket bacon

4 ägg

1 msk ättika

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Fräs spenaten mycket hastigt i olivolja. Den ska bara precis börja mjukna. Dra pannan åt sidan. Salta och peppra. Stek baconet krispigt och låt det rinna av på hushållspapper. Koka upp en kastrull med vatten och ättika. Sänk värmen till lägsta värme, det ska bara sjuda. Knäck ett ägg i taget i en kopp. När vattnet sjuder sakta låter du ägget försiktigt glida ner i kastrullen. Fös ihop det med en sked så det håller ihop. Låt det ligga i vattnet tills det har stelnat något, cirka två, tre minuter. Ta försiktigt upp det med hålslev och lägg på ett fat medan du gör likadant med de tre övriga äggen. Lägg upp spenaten på bröden och toppa med bacon och ägg. Skär ett snitt i gulan precis vid servering. Salta och peppra.

Pocherat ägg, spenat och smulat bacon på rostat bröd.

Pocherat ägg, spenat och smulat bacon på rostat bröd.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull