Nya smaken från Cloetta – Plopp med smak av chokladboll

chokladboll och plopp

Efter Delicatobubblet och chokladbollsglassen kommer ännu en riktigt god nyhet med svenska folkets favoritsmak. Här är allt vi vet om nya plopp med smak av chokladboll!
22 mars, 2021
5 saker om choklad du kanske inte visste om
Slå på ljud

De senaste åren har Cloettas klassiker Plopp lanserats i flera olika smaker. Plopp med smak av Gott & Blandat, Djungelvrål, Kexchoklad och Ahlgrens bilar är bara några av alla kombinationer som dykt upp i butikshyllorna. En av de mest omtalade smakerna har varit Plopp popcorn, en ljus choklad fylld med en smörig och salt toffeekräm som snabbt blivit en storsäljare.

Plopp med smak av chokladboll

Nu har Plopp popcorn dock fått konkurrens! Nyligen lanserades nämligen Plopp med smak av chokladboll, något som Instagramkontot Matsiktet var först att skriva om.

Enligt Matsiktet så finns denna godsak att hitta i godisbutiken Hemmakväll från och med den 24 mars. Den släpps till övriga butiker först vecka 19, alltså i mitten av maj.

Så smakar den nya Ploppsmaken från Cloetta

I kommentarsfältet till Instagraminlägget är följarna av delad mening. Några är skeptiska medan andra mer än gärna vill smaka nyheten.

”Helvete vad gott!”

”Ojojoj så spännande!”

”Jag är skeptisk haha”, lyder några av kommentarerna.

En följare har fått förturen att smaka Plopp chokladboll, och det är skaparen av Instagramkontot och bloggen Sockertweeten.

”Smakade ganska mycket kaffe”..... ”aningens för mycket”, skrev han i kommentarsfältet.

Gillar du Plopp, chokladbollar och kaffe är denna nyhet således perfekt för dig!

Saker smaksatta med chokladboll

Att smaksätta saker och ting med chokladboll eller delicatoboll har varit riktigt hett de senaste åren. Vad sägs om glögg med smak av delicatoboll eller proteinbars med smak av delicato? Dessutom har Delicato tidigare släppt ett bubbel i samarbete med Vinoteket som ska passa perfekt till deras chokladbollar. Det mousserade vinet Delibubblicato Spumante Extra Dry beskrivs som ”ett italienskt vin med läskande toner av gråpäron och citrusfrukt i Extra Dry-stil som passar perfekt till just söta Delicatobakverk”.

I år är även en av SIA:s glassnyheter en kulglass gjord på krämig gräddglass som smakar chokladboll. I glassen finns sedan stråk av chokladbollsmet – drömmen för alla chokladbollsälskare där ute!

Foto: TT, Instagram, Cloetta