Plommonpaj med honung och ingefära

Recept på plommonpaj med honung och ingefära

Betina Hastoft
En knäckig plommonpaj med söt honung och lite hetta från ingefäran är en efterrätt ingen tackar nej till!
11 augusti, 2021
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Slå på ljud

Plommonpaj med honung och ingefära

Knäckig och spröd och med en härligt söt och josig plommonfyllning.

Så bakar du en plommonpaj med honung och ingefära
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl kokosmjöl
125 g smör
1 ½ dl farinsocker
2 msk lönnsirap
2 äggulor
16 mogna plommon
2 cm färsk ingefära
1 ½ dl honung

Till servering:

Vaniljglass eller grädde

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, havregryn, kokos och farinsocker i en skål. Smält smör och sirap i en liten kastrull och rör ner i mjölblandningen. Samla ihop degen med äggulor, packa in den i plastfolie och lägg i kylskåpet.
  2. Värm ugnen till 175°. Skölj och halvera plommonen, ta ut kärnan och skär plommonen i båtar. Skala och riv ingefäran. Vänd ihop plommonbitarna med honung och ingefära och fördela dem i botten på en ugnsfast stekpanna. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, stor nog att täcka stekpannan. Lägg degen över plommonen och grädda i ugnen i 20–25 minuter till degen är gyllene och spröd. Servera med vaniljglass eller grädde.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft