Pizza med rotfruktsbotten och kalkonbacon

Pizza med rotfruktsbotten och kalkonbacon.

Nyttigare pizza med rotfruktsbotten och kalkonbacon. Som en frasig kombination av rösti och pizza! Toppa med parmesan, salt, peppar och lite olivolja.
19 februari, 2018

4 personer

Du behöver:

300 g rotselleri

300 g rödbetor

700 g bakpotatis

2 ägg

½ tsk salt

200 g riven mozzarella

300 g kalkonbacon

Fyllning:

50 g babyspenat

150 g jordärtskockor

1 vitlöksklyfta

50 g färskriven parmesan

salt och färskmalen svartpeppar

olivolja

Gör så här:

Pizzabotten: Sätt ugnen på 200°. Skala rotselleri, rödbetor och bakpotatis och riv dem grovt. Blanda allt i en skål, tillsätt ägg, salt och 100 g riven mozzarella. Klä en plåt med bakplåtspapper och klappa ut blandningen i ett jämnt lager. Grädda i ugn i cirka 15 minuter.

Fräs baconet gyllene och klipp i tärningar. Låt rinna av på hushållspapper. Ta ut pizzabottnen, lägg på kalkontärningarna tillsammans med resten av den rivna mozzarellan. Grädda i 5 minuter och ta ut.

Skölj spenaten. Skala jordärtskockorna och skär dem i supertunna skivor, gärna med mandolin. Skala vitlöksklyftan och skär i lika tunna skivor. Fördela allt på pizzabottnen, strö över parmesan, krydda med salt och peppar och ringla lite olivolja över. Servera genast, medan den är varm.

Pizza med rotfruktsbotten och kalkonbacon.

Pizza med rotfruktsbotten och kalkonbacon.

Av: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth