Pizza med spenat och lufttorkad skinka
Mascarpone på botten är krämigt, milt och perfekt.
4 portioner
Du behöver:
Pizzadeg:
12 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
100 g durummjöl
350 g vetemjöl
Topping:
25 g färsk spenat
250 g mascarpone
2 bollar mozzarella
180 g kronärtskocka i olja
140 g lufttorkad skinka
Gör så här:
- Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och durummjöl och låt blandningen vila i 10 minuter.
- Rör ner vetemjölet, lite i taget, och arbeta degen väl tills den är blank och smidig. Dela degen i 2–4 bitar och forma till bullar. Lägg dem i en liten form med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt jäsa i kylskåp över natten.
- Sätt ugnen på 275°. Kavla ut varje degbulle på mjölat bord, så att du får 2 eller 4 pizzabottnar. Lägg dem på varsitt bakplåtspapper.
- Skölj och torka spenaten. Bred mascarpone på bottnarna och fördela spenaten på. Skär mozzarellan i tjocka skivor och lägg dem samt avrunnen kronärtskocka på pizzan.
- Baka mitt i ugnen, helst en pizza i taget, ca 8 minuter. Toppa med skinka och servera.
Foto: Betina Hastoft