Pizza med spenat och lufttorkad skinka

Recept på pizza med spenat och lufttorkad skinka

Betina Hastoft
Bjud på en lyxig vit pizza med både mozzarella och mascarpone som toppas med spenat, lufttorkad skinka och kronärtskocka.
15 mars, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Pizza med spenat och lufttorkad skinka

Mascarpone på botten är krämigt, milt och perfekt.

Laga en pizza med spenat och lufttorkad skinka
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

Pizzadeg:

12 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
100 g durummjöl
350 g vetemjöl

Topping:

25 g färsk spenat
250 g mascarpone
2 bollar mozzarella
180 g kronärtskocka i olja
140 g lufttorkad skinka

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och durummjöl och låt blandningen vila i 10 minuter.
  2. Rör ner vetemjölet, lite i taget, och arbeta degen väl tills den är blank och smidig. Dela degen i 2–4 bitar och forma till bullar. Lägg dem i en liten form med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt jäsa i kylskåp över natten.
  3. Sätt ugnen på 275°. Kavla ut varje degbulle på mjölat bord, så att du får 2 eller 4 pizzabottnar. Lägg dem på varsitt bakplåtspapper.
  4. Skölj och torka spenaten. Bred mascarpone på bottnarna och fördela spenaten på. Skär mozzarellan i tjocka skivor och lägg dem samt avrunnen kronärtskocka på pizzan.
  5. Baka mitt i ugnen, helst en pizza i taget, ca 8 minuter. Toppa med skinka och servera.

Foto: Betina Hastoft