Pizza med rödlök, rödbetor och timjan

Lyxig pizza med det lilla extra! Läcker vegetarisk pizza med rödlök och rödbetor. Servera med färska örter och timjan.
10 april, 2020

2 portioner

Du behöver:

1 rulle fullkornspizzadeg för 2 personer

2 rödlökar

Olja, till stekning

1 msk fikonbalsamvinäger

1 kruka färsk timjan

½ tsk socker

Salt

Färskmalen svartpeppar

125 g mozzarella

150 g rödbetor

1 msk olivolja

Till servering:

1 dl färska örter, till exempel röd basilika eller mangold

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250° och låt en bakplåt eller pizzasten värmas upp i ugnen.
  2. Rulla ut pizzadegen på bakplåtspapper.
  3. Skala rödlök och skär i tunna ringar.
  4. Stek dem i olja i 4–5 minuter tills de är genomskinliga och mjuka, men inte fått färg.
  5. Tillsätt balsamvinäger och låt det koka in.
  6. Krydda med 1 msk färsk repad timjan, socker, salt och peppar och låt koka vidare i 2 minuter. Ta från värmen.
  7. Skär mozzarella i tunna skivor.
  8. Skala rödbetorna och skär i tunna skivor med mandolin.
  9. Fördela mozzarellan på degen, toppa med lökröran och lägg rödbetsskivorna ovanpå.
  10. Ringla olivolja över, krydda med salt, peppar och resterande repad färsk timjan, spara något till servering.
  11. För över bakplåtspapperet på den varma pizzastenen eller plåten och grädda pizzan i ugnen i 10–12 minuter tills den är spröd och gyllene.
  12. Servera med färska örter och timjan.
Recept på pizza med rödlök, rödbetor och timjan

Pizza med rödlök, rödbetor och timjan.

Av: Camilla Biesberg Markussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Pizza med rotfrukter, rödlök och getost

Spröd pizza med mozzarella och citron

Magisk minipizza med mozzarella

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: