Lyxig pizza med burrata och ramslökspesto

Recept på lyxig pizza med burrata och ramslökspesto

Columbus Leth
Bjud på en välsmakande pizza med ramslökspesto och mozzarella i botten, toppad med en krämig burrata och ruccola. Kanske den godaste pizzan du ätit!
08 april, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Lyxig pizza med burrata och ramslökspesto

Pigg ramslökspesto lyfter pizzan till en vårsmakande frestelse.

Tips! Hittar du inte ramslök kan du ersätta den med samma mängd bladspenat och ½ vitlöksklyfta. Eller använda färdig pesto, förstås.

Så lagar du en lyxig pizza med burrata och ramslökspesto
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

15 g jäst
2 ½ dl vatten
10 g salt
2 msk olivolja
450 g (7 ½ dl) vetemjöl

Ramslökspesto:

1 näve ramslöksblad
½ dl olivolja
2 msk pinjenötter
10 g parmesan
2 msk citronsaft
Salt och nymalen svartpeppar

Topping:

1 knipplök
2 (250 g) mozzarellaostar

Till servering:

2 burrata
2 nävar rucola

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i vattnet i en skål, tillsätt salt och olja. Tillsätt mjölet, lite i taget och knåda degen i cirka 10 minuter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek i rumstemperatur.
  2. Skölj och klappa ramslöken torr. Mixa med olja, pinjenötter och parmesan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 250° och låt en plåt eller en pizzasten bli varm i ugnen. Dela degen i två delar, kavla ut på var sin bit bakplåtspapper.
  4. Ansa knipplöken och skär i tunna skivor. Fördela den och mozzarella i bitar på pizzan. Grädda i ugnen i 6–8 minuter tills pizzorna är gyllene och frasiga.
  5. Ta pizzan från ugnen, ringla över pesto och toppa med burrata och rucola.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Missa inte

Burrata med grillade grönsaker och dukkah

Godare blir det inte!

Så lyckas du med pizzakvällen – 3 goda recept och bästa tipsen

Visst kan man leva på pizza?

Pizza på nytt sätt: Så gör du potatispizza med tryffelpesto

Lyxig pizza med en twist!