Pizza i långpanna med bresaola och rucola

Pizza i långpanna med bresaola och rucola.

Lite vin i pizzadegen gör den extra seg och god. Du kan såklart också välja att använda färdig pizzamix om du vill spara tid. Tomatsåsen är god att spara till pasta om det blir över.
23 februari, 2016

6 personer (två pizzor)

Tid: 55 minuter

Pizzadeg:

1/2 pkt jäst

2 1/2 dl ljummet vatten

1 nypa salt

2 msk vitt vin

1 msk flytande honung

2 msk olivolja

8 dl vetemjöl

Tomatsås:

2 msk olivolja

1–2 vitlöksklyftor

400 g passerade tomater

1 msk socker

1/2 grönsaksbuljongtärning

salt

Topping:

4 pkt mozzarella

200 g parmesanost

150 g bresaola i tunna skivor

50 g rucola

Örtolja:

1 dl olivolja

basilika

1 vitlöksklyfta

salt

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i ljummet vatten, salt, vin, honung och olivolja. Blanda ner mjölet och spara lite till utbakningen. Jäs under duk i cirka 30 minuter.
  2. Finhacka vitlöken och fräs den lätt i olivolja i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna, lite socker och smula ner buljongtärningen. Smaka av med salt.
  3. Kavla ut pizzadegen och lägg på smörpapper i långpanna. Bred på tomatsåsen och täck med mozzarellaskivor och riven parmesanost. Grädda mitt i ugnen på 250° i 10–12 minuter. Mixa under tiden ihop olja med en näve basilikablad, hackad vitlök och lite salt till en slät örtolja.
  4. Toppa den nygräddade pizzan med bresaolaskivor och fina rucolablad. Avsluta med att ringla över lite örtolja.
Pizza i långpanna med bresaola och rucola.

Pizza i långpanna med bresaola och rucola.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: