Oemotståndliga pistaschcupcakes med lime – recept

Pistaschcupcakes med lime och mandelmassa

Nötig smak med en frisk essens av lime. Dessa pistaschcupcakes med lime är inte bara oemotståndligt goda utan också fina på efterrättsbordet. Hugg in!
27 maj, 2019

Av: Cecilie Sofie Svensson

Foto: Stine Christiansen

Vackra, gröna cupcakes med härlig, nötig smak och lite pigg lime som pirrar till i munnen!

12 stycken

Pistaschcupcakes:

100 g smör

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 dl mjölk

100 g mandelmassa

100 g osaltade, skalade pistaschnötter

1 1/2 tsk bakpulver

3 ⅓ dl vetemjöl

1/2 tsk salt

Topping:

1/2 lime

200 g rumstempererat smör

5 dl florsocker

Några droppar grön karamellfärg

Garnering:

Några osaltade pistaschnötter

Ätbara blommor

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Smält smöret.
  2. Vispa upp ägg, socker, smält smör och mjölk. Riv mandelmassan fint och vänd ner i äggblandningen.
  3. Hacka pistaschnötterna till ett fint mjöl i en blender eller matberedare.
  4. Blanda med övriga torra ingredienser och rör sedan ner allt i äggmassan.
  5. Vänd försiktigt ihop, rör du för mycket blir muffinsen tunga och kompakta.
  6. Fyll 12 muffinsformar till ⅔ med smet. Grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter.
  7. Muffinsen är färdiga när de är spänstiga och står emot om du trycker på dem försiktigt. Låt svalna på ett ugnsgaller.
  8. Pressa saften ur den halva limefrukten.
  9. Vispa upp smöret så det blir lätt och luftigt. Tillsätt lite florsocker i taget och fortsätt vispa till en fluffig frosting.
  10. Vispa ner limesaft och några droppar karamellfärg.
  11. Använd en kniv och bred ut frosting på muffinstopparna.
  12. Hacka pistaschnötterna och strö dem och ätliga blommor över dina cupcakes.
Recept på pistaschcupcakes

Pistaschcupcakes med lime.

Läs mer:

Piña Colada-cupcakes

Nutella cupcakes av Roy Fares

Leilas After Eight-cupcakes

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: