Pistagemousse med maränger och limesirap

Den fluffiga pistagemoussen varvas med spröda maränger och syrlig limesirap. Så gott att vi inte kan låta bli en extra portion!
29 mars, 2017
Pistagemousse med maränger och limesirap.

Pistagemousse med maränger och limesirap.

4 personer

Du behöver:

½ dl pressad lime

1 dl strösocker

2 ½ dl vispgrädde

250 g mascarpone

½ dl florsocker

3 msk pistaschsmör eller 3 msk finhackad pistagemandel

ev några droppar grön karamellfärg

ca 16 maränger

Till dekoration:

hackad pistagemandel

Gör så här:

Börja med limesirapen. Koka upp limejucie och socker och låt koka tills sockret har smält. Häll i en skål och låt svalna.

Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Rör ihop mascarponen med florsocker och pistagesmör eller pistagemandel. Vispa ihop blandningen med grädden. Tillsätt eventuellt några droppar grön karamellfärg.

Varva mousse, krossad maräng och limesirap i höga glas eller skålar. Avsluta med hackad pistagemandel på toppen.

Recept och styling: Ylva Porsklev
Foto: Ulrika Ekblom