Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Pisco passion sour

01 jun, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på pisco passion sour
Pisco är en aromatisk och druvig brandy som är nationaldryck i både Chile och Peru. Vill du testa något nytt och spännande så är pisco passion sour något för dig!
Annons
Så gör du sommarens godaste limoncello-drinkBrand logo
Så gör du sommarens godaste limoncello-drink

Pisco passion sour

Perfekt framför en spännande deckarserie eller innan en asiatisk middag.

Så gör du en pisco passion sour

1 drink

Du behöver:

5 cl pisco
3 cl limesaft
1 cl äggvita
1 passionsfrukt

Sockerlag:

1/2 dl socker
1/2 dl vatten

Gör så här:

  1. Koka ihop en sockerlag av socker och vatten tills sockret är upplöst och vätskan reducerat något. Låt svalna. Fyll ett cocktailglas med is för att kyla ner glaset. Skaka 2 cl sockerlag tillsammans med pisco, lime, äggvita och hälften av passionsfruktens inkråm och så mycket istärningar som får plats.
  2. När du känner att shakern är helt iskall, sila av isen och skaka igen utan is tills drinken är skummig. Tillsätt då krossad is och skaka tills allt är väl kylt. Häll isen ur glaset, fördela resterande passionsfrukt i glaset och häll upp drinken (som den är, utan att sila). Servera genast.

Recept: Timm Vladimir, Anna Wendt Foto: Columbus Leth, Lennart Weibull

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons