Pilgrimsmusslor med pumpapuré

Pilgrimsmusslor med pumpapuré.

Pilgrimsmusslor med pumpapuré och skottsallad är lika gott som det låter. Enkelt att tillaga dessutom. Perfekt att servera som förrätt på halloween!
28 oktober, 2015

4–6 personer

Tid: 40 minuter

Pilgrimsmusslor

12 pilgrimsmusslor (2–3 per person)

olivolja

Pumpapuré:

400 g pumpa

1 l grönsaksbuljong

1/2 dl vispgrädde

50 g smör

salt och nymalen svartpeppar

Skottsallad:

200 g skottsallad (t ex rucola, mangoldskott, mache, babyspenat, ärtskott)

2 msk pumpakärneolja

1 msk vit balsamvinäger

flingsalt

Till servering:

rostade pumpafrön

Gör så här:

Börja med purén: Skala och kärna ur pumpan. Skär den i mindre bitar. Koka pumpan i grönsaksbuljongen tills mjuk, cirka 20 minuter.

Häll av kokspadet. Mixa pumpan slät, tillsätt grädde och smör. Rör om tills smöret är smält. Smaka av med salt och peppar.

Skottsallad: Lägg salladen i en bunke och precis innan servering droppa på olja, vinäger, salt och vänd runt.

Pilgrimsmusslor: Torka musslorna med papper. Hetta upp en gjutjärnspanna med lite olivolja. Halstra musslorna cirka 2 minuter på varje sida. Servera genast med puré och sallad. Strö över rostade pumpafrön.

Pilgrimsmusslor med pumpapuré.

Pilgrimsmusslor med pumpapuré.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lelle Weibull
Recept: Daniel och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdscafe

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: