Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Piffa till champagnedrinken med roségodis – 3 enkla ingredienser

31 mar, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Piffa upp rosévinet eller champagnedrinken med dessa rosa gummibjörnar gjorda på bland annat champagne.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Från håll ser de nästan ut som kristaller och den ljusrosa färgen gör sig väldigt fin till just rosévin och champagne. Det bästa? Du kan enkelt göra dina egna former – varför inte hjärtan eller blommor? Så här enkelt gör du dem!

LÄS OCKSÅ: 6 DRINKAR ATT GÖRA MED ROSÉVIN

Foto: d
Foto: The Suburban Soapbox

Du behöver:

3 msk gelatinpulver

4 msk vatten

2,25 dl roséchampagne

Valfri form, finns att köpa online t ex på Amazon, här

rosa

LÄS OCKSÅ: ROSÉSORBET OCH DRINK I ETT

Gör så här:

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

1. Häll gelatinpulvret i vatten och låt det vara i fem minuter.

2. Häll champagnen i en liten kastrull och låt sjuda.

3. Tillsätt gelatin och vispa tills det är upplöst.

4. Häll champagneblandningen i en kanna eller liknande och låt svalna i rumstemperatur.

5. Häll därefter försiktigt ner champagneblandningen i formen.

6. Lägg hela formen i kylen och låt stå i cirka 30 minuter

7. Ta ut björnarna genom att vända på formen och trycka ut dem.

8. Servera direkt i antingen en drink eller ät som de är.

Går att förvara i kylen i en burk med lock i upp till fem dagar.

rosa-champagne

Foto och recept The Suburban Soapbox

Annons