Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pickla rödlök med jordgubbar – så gör du

06 jul, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på picklad rödlök med jordgubbar
Picklad rödlök är lätt att göra och passar till i stort sett allt! Var inte rädd för att blanda i jordgubbar, det blir otippat gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Såser och röror till grillatBrand logo
Såser och röror till grillat

Picklad rödlök med jordgubbar

Sommarens godaste tillbehör till grillat eller som topping på sallader. Måste lagas!

Så picklar du rödlök med jordgubbar

6 portioner

Du behöver:

1 kg rödlök
250 g jordgubbar
1 dl vatten
2 dl ättiksprit, 12 %
1 dl socker

Gör så här:

  1. Skala och skär löken i tunna skivor, helst med mandolin. Skär jordgubbarna i fjärdedelar. Koka upp en lag av vatten, ättiksprit och socker. När sockret är upplöst lägger du i löken. Ta från värmen och låt stå och dra i 10 minuter. Vänd ner jordgubbarna och häll sedan upp på väl rengjorda burkar.
  2. Servera till grillat eller som topping till sallader.

Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons