Frasiga petit-chouer med glass och chokladsås

Recept på frasiga petit-chouer med glass och chokladsås

Columbus Leth
Petit-chou – ett litet frasigt bakverk som du fyller med det du älskar. Vad sägs om glass och chokladsås kanske?
19 april, 2022
Chokladcupcakes med salt kola-frosting
0:51

Efter reklamen: Chokladcupcakes med salt kola-frosting

(0:51)

Slå på ljud

Frasiga petit-chouer med glass och chokladsås

Frasiga små frestelser, fyll med vad du önskar: Nutella, glass, grädde, frukt eller sylt.

Så bakar du frasiga petit-chouer med glass och chokladsås
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

75 g smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg chokladsås
100 g mörk choklad
1 dl grädde
½ dl mjölk

Till servering:

1 liter vaniljglass
100 g blåbär
Mynta

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, vispa kraftigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget medan du vispar kraftigt tills du får en jämn smet. Låt svalna något och fyll en spritspåse med smeten. Klicka ut 12 små toppar på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna på galler.
  2. Hacka chokladen fint och häll den i en skål. Häll grädde och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Häll den varma gräddmjölken över chokladen i bunken och rör om tills chokladen är helt smält.
  3. Dela petit-chouerna och lägg en sked glass på varje botten. Lägg på toppen och häll över chokladsåsen. Servera resten av glassen i en skål bredvid tillsammans med blåbär och mynta.

Foto: Columbus Leth