Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Matmuffins med keso, rödlök och pesto

03 feb, 2017 
AvRedaktionen
Matmuffins med keso, rödlök och pesto.
Maffiga och goda muffins med pesto och rödlök. Keson mättar bra och gör att bröden blir riktigt saftiga. Toppa med hampafrön eller andra frön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 stora muffins

Tid: 40 minuter

Du behöver:

5 dl vetemjöl

3 1/2 dl grahamsmjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 ägg

2 1/2 dl vatten

1 dl olivolja

1 1/2 dl filmjölk

100 g keso

1 rödlök (finhackad)

3–4 msk pesto

3 msk hampafrön eller andra frön

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen till ett skum och blanda i vatten, olivolja, filmjölk. Blanda ner äggblandningen i mjölet. Rör ner keso, rödlök och pesto i smeten. Klicka ner den kraftiga smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar av papper. Toppa med hampafrön. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt svalna på ett galler.

Matmuffins med keso, rödlök och pesto.
Matmuffins med keso, rödlök och pesto.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons