Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Matmuffins med keso, rödlök och pesto

03 feb, 2017
AvRedaktionen
Matmuffins med keso, rödlök och pesto.
Maffiga och goda muffins med pesto och rödlök. Keson mättar bra och gör att bröden blir riktigt saftiga. Toppa med hampafrön eller andra frön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 stora muffins

Tid: 40 minuter

Du behöver:

5 dl vetemjöl

3 1/2 dl grahamsmjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 ägg

2 1/2 dl vatten

1 dl olivolja

1 1/2 dl filmjölk

100 g keso

1 rödlök (finhackad)

3–4 msk pesto

3 msk hampafrön eller andra frön

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen till ett skum och blanda i vatten, olivolja, filmjölk. Blanda ner äggblandningen i mjölet. Rör ner keso, rödlök och pesto i smeten. Klicka ner den kraftiga smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar av papper. Toppa med hampafrön. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt svalna på ett galler.

Matmuffins med keso, rödlök och pesto.
Matmuffins med keso, rödlök och pesto.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons