Perfekt stekt ägg – enkelt knep

Ett perfekt stekt ägg.

Det är mycket enklare än du tror att få till det perfekta stekta ägget med en krämig gula och en fast vita. Här berättar vi hur du gör!
09 juli, 2019

Har du svårt att få till det perfekt stekta ägget? För många blir aldrig konsistensen på gulan och vitan perfekt samtidigt och det enda valet man lämnas med är att vändsteka ägget. Nu kan du dock andas ut och säkra dina perfekta ägg till nästa brunch. Hemligheten? Ett lock.

Lägg på locket 1 minut

Genom att lägga på locket på stekpannan (eller ett mindre lock bara över ägget) kommer du lyckas med tricket att få den perfekta äggulan utan underkokt äggvita. Låt ägget steka till äggvitan inte längre är genomskinlig. Lägg då på locket och efter cirka en minut kommer du ha det perfekt stekta ägget framför dig. Enklare än så blir det inte.

Fler knep:

Bästa sättet att pochera ägg

Krispigt bacon – smart och oväntat knep

10 enkla tips för perfekt potatismos

Lägg på locket när du steker ägg.

Lägg på locket när du steker ägg.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: