Hot Shots på glögg av Per Morberg

Per Morbergs Hot Shots på glögg.

Den karismatiske kocken och TV-personligheten Per Morberg har lanserat en egen starkvinsglögg som är lika god att dricka som den är som att blanda drinkar på. Varför inte göra en upphottat variant av hot shots!
07 december, 2016
Per Morberg har lanserat en egen starkvinsglögg.

Per Morberg har lanserat en egen starkvinsglögg.

Det har tagit Per Morberg flera år att skapa vad han tycker är den perfekta glöggen. Resultatet är en klassiskt kryddad glögg som är fyllig utan att bli för söt.

Glöggen passar utmärkt till choklad, ost, nötter, pepparkakor med ädelost eller varför inte att blanda drinkar eller sangria på.

Tips! Servera glöggen ljummen istället för kokhet. Du känner smaken bättre och slipper andas in de starka ångorna. Det finns dessutom en risk att alkoholen försvinner om glöggen börjar koka.

Drinkar med glögg

Per Morberg har tagit fram två goda drinkrecept med glögg. En klassisk cocktail och ett uppdaterat recept på Hot Shots, som vanligtvis blandas med kaffe, Galliano och grädde. Perfekt till glöggminglet!

1. Morbergs Hot Shots

Per Morbergs Hot Shots på glögg.

Per Morbergs Hot Shots på glögg.

Du behöver:

3 cl mörk rom

3 cl starkvinsglögg

grädde

Gör så här: Vispa grädden lätt och värm glöggen. Häll upp glögg och rom i shotsglas, toppa med grädden och pudra eventuellt över lite kanel.

2. Den upphånglade tomten

Den upphånglade tomten.

Den upphånglade tomten.

Du behöver:

4 cl vodka

4 cl starkvinsglögg

färskpressad apelsinjuice

Gör så här: Häll upp vodka och glögg i ett cocktailglas och tillsätt en skvätt färskpressad apelsinjuice. Garnera med en halv apelsinskiva. Drinken serveras väl kyld.

Morbergs starkvinsglögg kostar 84 kr och har artikelnummer 76581 på Systembolaget. Tittar man nära ser man att det är Per Morberg själv på etiketten.

Per Morberg pryder sin egen glöggflaska.

Per Morberg pryder sin egen glöggflaska.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: