Pepparkakssnöflingor

Baka söta snöflingor av pepparkaksdeg och häng upp i julgranen. Använd helst nymalda kryddor och glöm inte att dekorera med kristyr!
19 december, 2012
Pepparkakssnöflingor.

Pepparkakssnöflingor.

10 kakor

Tid: 40 minuter + 2 timmar att stelna

Pepparkaksdeg:

200 g smör

3 dl ljus sirap

1 dl vispgrädde

4 dl strösocker

1 msk ingefära

1 msk nejlikor

1 tsk kanel

2 tsk bikarbonat

14 dl vetemjöl

Kristyr:

1 stor äggvita

150 g florsocker (siktat)

1 msk pressad citronsaft

ätbart silverglitter (till dekoration)

Gör så här:

Smält smör och sirap tillsammans på svag värme. Låt svalna. Blanda i alla de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl. Låt degen vila över natten. Grädda de stansade kakorna i 190º.

För att göra kristyren vispar du ingredienserna luftiga med en elvisp. Skeda upp kristyren i en sprits och dekorera pepparkakorna. Pudra med florsocker eller glitter.

Från jobbet: Julens Godaste Gåvor

Av: Lianne Scher
Foto: Graeme Borchers
Styling: Anna Montali

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: