Pepparkaksbrownie med valnötter

Varför välja mellan pepparkakor och brownies när du kan slå två flugor i en smäll? Servera gärna den här goda pepparkaksbrownien ljummen med en klick glass eller grädde.
12 december, 2018

ca 12 bitar

Du behöver:

100 g blockchoklad

100 g smör

50 g hackade valnötskärnor

150 g krossade pepparkakor

2 ägg

2 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra en långpanna cirka 20×30 cm.
  3. Smält smöret och chokladen på låg värme och låt svalna något.
  4. Blanda pepparkakor, nötter, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver ordentligt i den smälta chokladen.
  5. Bred ut smeten i långpannan och fördela hela pepparkakor på toppen.
  6. Grädda i mitten på ugnen ca 20 minuter.
  7. Låt svalna något och skär sedan upp i bitar och servera med vispgrädde.
Pepparkaksbrownie.

Pepparkaksbrownie.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: