Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pepparkaksbrownie med valnötter

12 dec, 2018
AvRedaktionen
Varför välja mellan pepparkakor och brownies när du kan slå två flugor i en smäll? Servera gärna den här goda pepparkaksbrownien ljummen med en klick glass eller grädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 12 bitar

Du behöver:

100 g blockchoklad

100 g smör

50 g hackade valnötskärnor

150 g krossade pepparkakor

2 ägg

2 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra en långpanna cirka 20×30 cm.
  3. Smält smöret och chokladen på låg värme och låt svalna något.
  4. Blanda pepparkakor, nötter, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver ordentligt i den smälta chokladen.
  5. Bred ut smeten i långpannan och fördela hela pepparkakor på toppen.
  6. Grädda i mitten på ugnen ca 20 minuter.
  7. Låt svalna något och skär sedan upp i bitar och servera med vispgrädde.
Pepparkaksbrownie.
Pepparkaksbrownie.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons