Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Penne med gorgonzola, valnötter och spenat

29 sep, 2017
AvRedaktionen
Penne med gorgonzola, valnötter och spenat.
En pastarätt med bett. Gorgonzolan blir både krämig och smakrik, och valnötterna ger ett knaprigt gott tuggmotstånd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

150 g penne

100 g färsk spenat (grovt hackad)

150 g gorgonzola (smulad)

1 dl matlagningsgrädde

1 handfull valnötter (halverade, rostade och grovhackade)

Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka penne enligt instruktionen på förpackningen.
  2. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över pastan och det kokande vattnet, det gör att spenaten blancheras och mjuknar, men inte för mycket. Låt allt rinna av.
  3. Blanda sedan osten, grädden och valnötterna till en krämig sås, salta och peppra.
  4. Rör ner såsen i pastan och spenaten så det blir väl blandat. Färdigt!
Penne med gorgonzola, valnötter och spenat.
Penne med gorgonzola, valnötter och spenat.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons