Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Penne all'arrabbiata med burrata

05 sep, 2018
AvRedaktionen
Penne all'arrabbiata med burrata.
Pasta med tomatsås och krämig burrata. Piri piri i tomatsåsen ger den extra sting. Garnera med färsk basilika och servera genast.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

300 g penne

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 piri piri

1/2 dl olivolja

600 g krossade tomater

1 msk farinsocker

1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1 dl basilikablad

2 burrata- eller mozzarellaostar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs vitlöken i olja tillsammans med piri piri utan att vitlöken tar färg.
  4. Lyft ur piri pirin och tillsätt löken. Fräs 2 minuter, utan att lökarna tar färg.
  5. Tillsätt sedan tomatkross, farinsocker, salt och ½ dl basilika. Låt puttra på låg värme under lock i cirka 15–20 minuter.
  6. Mixa såsen lätt med stavmixer. Rör ner den kokta pastan, skeda upp i tallrikar.
  7. Bryt burratan i två delar och lägg på varje tallrik. Garnera med resterande färsk basilika och servera genast.
Penne all'arrabbiata med burrata.
Penne all’arrabbiata med burrata.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons