Penne all'arrabbiata med burrata

  • AvRedaktionen
Penne all'arrabbiata med burrata.
Pasta med tomatsås och krämig burrata. Piri piri i tomatsåsen ger den extra sting. Garnera med färsk basilika och servera genast.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Du behöver:

300 g penne

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 piri piri

1/2 dl olivolja

600 g krossade tomater

1 msk farinsocker

1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1 dl basilikablad

2 burrata- eller mozzarellaostar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs vitlöken i olja tillsammans med piri piri utan att vitlöken tar färg.
  4. Lyft ur piri pirin och tillsätt löken. Fräs 2 minuter, utan att lökarna tar färg.
  5. Tillsätt sedan tomatkross, farinsocker, salt och ½ dl basilika. Låt puttra på låg värme under lock i cirka 15–20 minuter.
  6. Mixa såsen lätt med stavmixer. Rör ner den kokta pastan, skeda upp i tallrikar.
  7. Bryt burratan i två delar och lägg på varje tallrik. Garnera med resterande färsk basilika och servera genast.
Penne all'arrabbiata med burrata.
Penne all’arrabbiata med burrata.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!