Pavlova peach melba

Recept på pavlova peach melba

Efterrättsklassiker i ny tappning. Denna pavlova peach melba är söt och god, med vaniljgrädde, frukt, bär och härlig maräng. In och njut!
19 november, 2019

8 bitar

Du behöver:

5 äggvitor

3 ¼ dl strösocker

½ tsk vitvinsvinäger

2 msk vetemjöl

Vaniljgrädde:

½ vaniljstång, fröna

2 ägg

2 msk strösocker

1 msk maizena

2 ½ dl standardmjölk

2 gelatinblad

5 dl vispgrädde

Garnering:

250 g hallon, färska eller frysta upptinade

2–3 persikor eller nektariner (du kan använda konserverade)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 125°.
  2. Vispa äggvitorna kraftigt och vispa ner hälften av sockret lite i taget.
  3. Vänd ner resterande socker och vinägern och vispa tills massan är helt styv.
  4. Tillsätt mjölet och vänd snabbt ihop.
  5. Fördela marängen på bakplåtspappersklädda ugnsplåtar så du får tre marängbottnar om ca 18 cm i diameter vardera.
  6. Grädda i 45 minuter.
  7. Låt sedan svalna och dra loss bakplåtspapperet.
  8. Skrapa fröna ur vaniljstången och vispa ihop med ägg, socker och maizena i en kastrull.
  9. Vispa ner mjölken och värm försiktigt till kokpunkten, hela tiden under omrörning.
  10. Låt krämen tjockna lite under omrörning.
  11. Blöt gelatinbladen i kallt vatten 5–10 minuter.
  12. Krama vattnet ur dem och smält ner bladen i den varma vaniljkrämen.
  13. Låt allt svalna lite tills krämen stelnat något.
  14. Vispa grädden och vänd ner i den avsvalnade vaniljkrämen. Om krämen har klumpar kan du passera den genom en finmaskig sil innan den blandas med grädden.
  15. Skölj hallonen och frukten. Tärna persikorna.
  16. Fördela vaniljgrädde, frukt och bär och stapla marängbottnarna på varandra.
  17. Servera genast!
Recept på pavlova peach melba

Pavlova peach melba.

Av: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER: Marängtårta peach melba