Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pavlova med passionsfrukt, hallon och pistage

01 feb, 2017
AvRedaktionen
Pavlova med passionsfrukt, hallon och pistage.
Imponera med en perfekt pavlova, lika vacker som god. Marängen ska vara seg i mitten. Garnera med hallon, passions frukt och pistage.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

6 äggvitor

4 ½ dl strösocker

½ citron, saften

Topping:

1 ½ dl mascarpone

½ dl passionsfrukts- eller lemon curd

3 dl hallon

4 passionsfrukter

½ dl hackade pistagemandlar

Gör så här:

Värm ugnen till 130°. Blanda allt i en rostfri bunke. Rör tills sockret smält. Vispa över vattenbad tills smeten uppnår ca 65°. Ta bunken från värmen och vispa med elvisp tills den svalnat. Klicka ut smeten till hjärtan på bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 45–55 minuter. Marängen ska vara seg i mitten. Låt svalna. Blanda mascarpone och curd. Klicka ut på marängen och garnera med hallon, passions frukt och pistagemandel. Servera direkt.

Pavlova med passionsfrukt, hallon och pistage.
Pavlova med passionsfrukt, hallon och pistage.

Recept: Samantha och Daniel Hartley
Styling: Isabelle Olander
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons