Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Pasta med svampkräm, grönkål och parmesan

06 okt, 2025
Recept på pasta med svampkräm, grönkål och parmesan
Lyxigt god pasta med svampkräm, grönkål och parmesan. Lättlagad nog för en vardag, god nog för fest!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Pasta med svampkräm, grönkål och parmesan

Krämig pastarätt med mycket smak.

Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

400 g tagliatelle

Grönkålstopping:

75 g parmesan
100 g färsk grönkål
1 citron
1 vitlöksklyfta
¼ tsk salt
1 nypa strösocker
2 msk olivolja

Svampkräm:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g kastanjechampinjoner eller blandade svampar
1 msk olivolja till stekning
½ dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Grönkålstopping: Riv parmesanen och lägg den i en stor skål. Skölj grönkålen noga, finhacka och lägg i den. Riv citronskalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda grönkålen med salt och en nypa socker, och krama den lätt med händerna för att mjuka upp den. Vänd ner citronskal, citronsaft, vitlök, olja och hälften av parmesanen.
  3. Svampkräm: Skala och skiva lök och vitlök tunt. Skölj svampen och skär den i mindre bitar. Stek lök, vitlök och svamp i olja på medelvärme i ca 5 minuter tills det får lite färg. Häll i vitt vinoch låt koka i 1 minut. Tillsätt grädde och låt puttra i ytterligare 2 minuter. Ta av från värmen och rör i dijonsenap, salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och vänd ner pastan i svampkrämen.
  5. Fördela pastan i djupa tallrikar. Toppa med grönkålstoppingen och resten av parmesanen.
Så gör du god pistageglass utan glassmaskinBrand logo
Så gör du god pistageglass utan glassmaskin

Foto: Columbus Leth

Annons