Pasta med svampkräm, grönkål och parmesan
06 okt, 2025
Lyxigt god pasta med svampkräm, grönkål och parmesan. Lättlagad nog för en vardag, god nog för fest!
Annons
Pasta med svampkräm, grönkål och parmesan
Krämig pastarätt med mycket smak.
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
400 g tagliatelle
Grönkålstopping:
75 g parmesan
100 g färsk grönkål
1 citron
1 vitlöksklyfta
¼ tsk salt
1 nypa strösocker
2 msk olivolja
Svampkräm:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g kastanjechampinjoner eller blandade svampar
1 msk olivolja till stekning
½ dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Grönkålstopping: Riv parmesanen och lägg den i en stor skål. Skölj grönkålen noga, finhacka och lägg i den. Riv citronskalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda grönkålen med salt och en nypa socker, och krama den lätt med händerna för att mjuka upp den. Vänd ner citronskal, citronsaft, vitlök, olja och hälften av parmesanen.
- Svampkräm: Skala och skiva lök och vitlök tunt. Skölj svampen och skär den i mindre bitar. Stek lök, vitlök och svamp i olja på medelvärme i ca 5 minuter tills det får lite färg. Häll i vitt vinoch låt koka i 1 minut. Tillsätt grädde och låt puttra i ytterligare 2 minuter. Ta av från värmen och rör i dijonsenap, salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och vänd ner pastan i svampkrämen.
- Fördela pastan i djupa tallrikar. Toppa med grönkålstoppingen och resten av parmesanen.
Foto: Columbus Leth
Annons