Pasta med ramslökspesto
Är det så att du inte får tag i ramslök, ersätt den med gräslök och en halv klyfta vitlök. Blir minst lika gott!
4 portioner
Du behöver:
400 g pasta
1 färsk röd chili
150 g fetaost
Ramslökspesto:
2 handfull färsk ramslök
1 dl kallpressad rapsolja
75 g mandlar
50 g parmesan
1 citron, saften
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Mixa ramslök med olja i en matberedare eller minihackare. Tillsätt mandlar och parmesan och mixa till en sammanhängande röra. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Ansa chilin och hacka fint. Vänd ner ett par skedar ramslökspesto i den nykokta, avrunna pastan medanden fortfarande är varm.
- Servera med mer pesto, smulad fetaost och strö hackad chili över.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth