Pasta med kyckling och soltorkad tomat

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på pasta med kyckling och soltorkad tomat
Bjud på en krämig, mättande pasta med kyckling, purjolök och soltorkad tomat. Givetvis serveras den med nyriven parmesan toppen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo

Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Krämig pasta med kyckling och soltorkad tomat

Vänd ner den nykokta pastan i såsen och servera direkt med nyriven parmesan.

Bjud på krämig pasta med kyckling och soltorkad tomat

4 portioner

Du behöver:

400 g valfri pasta, tex penne
1 purjolök
500 g strimlad kycklingfilé
1 msk olivolja till stekning
Salt och nymald svartpeppar
4 dl matlagningsgrädde
1 msk pastavatten
1 msk kycklingfond
150 g soltorkade tomater i olja
150 g babyspenat

Till servering:

Nyriven parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Spara lite pastavatten. Ansa och strimla purjon. Bryn kycklingen i olja i en gryta, ca 2 minuter. Tillsätt purjon och låt den steka med en stund. Salta och peppra.
  2. Tillsätt grädde, pastavatten och kycklingfond och låt sjuda 3 minuter. Låt tomaterna rinna av. Skölj spenaten. Tillsätt tomater och spenat i grytan. Låt sjuda ett par minuter. Vänd ner pastan i såsen. Servera i djupa skålar med nyriven parmesan på toppen.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Stine Christiansen