Pasta med kyckling, mejram, hasselnötter och parmesan

Pasta med 
kyckling, mejram, hasselnötter 
och parmesan

Bjud på kryddig pasta som smakar fantastiskt! Mejram är en god lagspelare, särskilt i sällskap med nötter och massor av parmesan så blir det en succé – testa!
01 april, 2020

4 portioner

Du behöver:

1 gul lök

2 klyftor vitlök

4 hela kycklinglår

Olivolja till stekning

2 dl torrt vitt vin

1 lagerblad

2–3 kvistar färsk mejram

2 dl kycklingbuljong

Salt och nymalen svartpeppar

500 g pasta, gärna pappardelle eller fettuccine

75 g hasselnötter

1 msk smör till stekning

Till servering:

Färsk mejram

Riven parmesan

Gör så här:

1. Skala och hacka lök och vitlök fint.

2. Stek kycklinglåren gyllenbruna i olja i en gryta ihop med lök och vitlök.

3. Tillsätt vin och låt det koka ner till hälften.

4. Tillsätt lagerblad, mejram och buljong och låt kycklinglåren småkoka under lock i ca 1 timme, tills köttet är mört.

5. Ta upp kycklingen från grytan och pilla loss köttet från benen. Kasta benen och skinnet.

6. Sila stekskyn och koka ner den till en sås. Smaka av med salt och peppar.

7. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.

8. Rosta nötterna i en torr stekpanna och gnid dem sedan i en torr ren kökshandduk så skalen lossnar.

9. Hacka nötterna grovt och rosta dem igen i lite smör i stekpannan.

10. Vänd ihop kycklingköttet, såsen och nötterna och värm upp.

11. Krydda med salt och peppar, vänd ner pastan och servera med rikligt med mejram och riven parmesan.

Pasta med kyckling, mejram, hasselnötter och parmesan

Pasta med kyckling, mejram, hasselnötter och parmesan.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

5 lyxiga och smakrika pastarätter

Lyxig helgmeny med ricotta, svamppasta och choklad

Pasta med bakade tomater och parma

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: