Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pasta med basilika och vitlöksfrästa champinjoner

07 feb, 2017
AvRedaktionen
Pasta med basilika och vitlöksfrästa champinjoner.
Vegetarisk pasta med basilika och vitlöksfrästa champinjoner. Så enkelt, men ändå så gott! Vrid gärna några extra varv på pepparkvarnen över pastan före servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

pasta till 4 personer (gärna tagliatelle)

400–500 g färska champinjoner (skivade)

2 vitlöksklyftor (finhackade)

olivolja och smör

salt och peppar

1 kruka färsk basilika

50 g fin- och färskriven parmesanost

Gör så här:

Fräs svampen tillsammans med vitlök i några matskedar olivolja och en klick smör. Salta och peppra och låt champinjonerna få en fin gyllenstekt färg. Strimla ungefär hälften av basilikabladen och strö dem över. Häll på ett par matskedar olivolja och blanda runt. Lägg färdigkokt pasta i en skål och häll över svampblandningen. Avsluta med att strö på finriven parmesanost och några fina basilikablad. Vrid gärna några extra varv på pepparkvarnen över pastan före servering.

Pasta med basilika och vitlöksfrästa champinjoner.
Pasta med basilika och vitlöksfrästa champinjoner.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons