Pasta crema med rökt skinka, senap och parmesan
- AvRedaktionen
 
Krämig och mättande pastarätt med rökt skinka och litet sting av senap. Avsluta med att strö över hackad persilja och riven parmesan.
4 personer
Ingredienser:
250 g pasta
3–4 äggulor
1 dl grädde
250 g tärnad rökt skinka
1/2 msk fransk senap
75 g parmesan, färskriven
persilja
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och spara 1–2 dl av kokvattnet när du häller av.
 - Lägg tillbaka pastan i kastrullen och sätt på låg värme.
 - Rör ner äggulor och grädde och rör om tills det tjocknar.
 - Tillsätt skinka, senap och 50 g riven parmesan.
 - Späd med pastakokvattnet tills du får en krämig konsistens.
 - Strö över hackad persilja och resten av den rivna parmesanen.
 
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft