Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pasta crema med rökt skinka, senap och parmesan

13 nov, 2018
AvRedaktionen
Pasta crema med rökt skinka, senap och parmesan.
Krämig och mättande pastarätt med rökt skinka och litet sting av senap. Avsluta med att strö över hackad persilja och riven parmesan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Ingredienser:

250 g pasta

3–4 äggulor

1 dl grädde

250 g tärnad rökt skinka

1/2 msk fransk senap

75 g parmesan, färskriven

persilja

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och spara 1–2 dl av kokvattnet när du häller av.
  2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och sätt på låg värme.
  3. Rör ner äggulor och grädde och rör om tills det tjocknar.
  4. Tillsätt skinka, senap och 50 g riven parmesan.
  5. Späd med pastakokvattnet tills du får en krämig konsistens.
  6. Strö över hackad persilja och resten av den rivna parmesanen.
Pasta crema med rökt skinka, senap och parmesan.
Pasta crema med rökt skinka, senap och parmesan.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons