Pasta caprese med tomater och mozzarella

Pasta caprese med tomater och mozzarella.

För den som älskar caprese är det här en given hit. Så gott att blanda körsbärstomater, mozzarella, basilika och olivolja med pasta!
13 november, 2018

4 personer

Ingredienser:

250 g pasta

1 burk krossade körsbärstomater

1 msk balsamvinäger

salt

färskmald svartpeppar

1 ask färska körsbärstomater

3 msk jungfruolivolja

250 g mozzarella

1 rödlök

färsk basilika

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Häll burken med körsbärstomater i en kastrull och koka ihop med balsamvinäger, salt och peppar.
  3. Dela körsbärstomaterna och lägg dem i såsen, låt koka 2 minuter.
  4. Häll av vattnet från pastan och vänd ner den i såsen tillsammans med 2 msk olivolja.
  5. Riv över mozzarella, hackad rödlök, riven basilika samt mer olivolja, salt och peppar.
Pasta caprese med tomater och mozzarella.

Pasta caprese med tomater och mozzarella.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft