Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pasta caprese med tomater och mozzarella

13 nov, 2018
AvRedaktionen
Pasta caprese med tomater och mozzarella.
För den som älskar caprese är det här en given hit. Så gott att blanda körsbärstomater, mozzarella, basilika och olivolja med pasta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Ingredienser:

250 g pasta

1 burk krossade körsbärstomater

1 msk balsamvinäger

salt

färskmald svartpeppar

1 ask färska körsbärstomater

3 msk jungfruolivolja

250 g mozzarella

1 rödlök

färsk basilika

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Häll burken med körsbärstomater i en kastrull och koka ihop med balsamvinäger, salt och peppar.
  3. Dela körsbärstomaterna och lägg dem i såsen, låt koka 2 minuter.
  4. Häll av vattnet från pastan och vänd ner den i såsen tillsammans med 2 msk olivolja.
  5. Riv över mozzarella, hackad rödlök, riven basilika samt mer olivolja, salt och peppar.
Pasta caprese med tomater och mozzarella.
Pasta caprese med tomater och mozzarella.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons