Påskbakelser med persikor och grädde

Smaskiga bakelser fyllda med persikohalvor och grädde, där formen och färgen får oss att tänka på ägg. Passande till påsk! Pudra över florsocker innan servering.
23 mars, 2016
Påskbakelser med persikor. Recept och foto: Dansukker

Påskbakelser med persikor. Recept och foto: Dansukker

8 st

Du behöver:

4 ägg

1 krm salt

¾  dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker

2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

¾ dl vetemjöl

1 msk potatismjöl

1 tsk bakpulver

50 g mandelspån

Fyllning:

3 dl vispgrädde

2 msk Dansukker Gelésocker Multi

2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

8 persikohalvor

Garnering:

Dansukker Ekologiskt Florsocker

Gör så här:

Rita åtta cirklar, 12 cm i diameter, på bakplåtspapper. Klä ett eller flera rör, t ex papprullar från hushållspapper, med folie. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna med saltet till fast skum. Tillsätt därefter rör- och vaniljsocker under fortsatt vispning. Vispa ner äggulorna. Blanda samman vete- och potatismjöl samt bakpulver och rör ner i smeten. Fördela smeten i cirklarna och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka åtta minuter, varmluft är inte lämpligt. Lossa kakorna från papperet direkt och lägg dem över de folieklädda rullarna. Låt svalna på rullen.

Vispa grädden med gelé- och vaniljsocker till fast skum. Skär persikorna i klyftor. Spritsa/klicka grädde i kakorna och lägg därefter på persikorna. Dofta florsocker över och servera direkt.