Pärontrifle med yoghurtgrädde och nötcrumble

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på pärontrifle med yoghurtgrädde och nötcrumble
Pärontrifle med yoghurtgrädde och nötcrumble ser mer avancerad ut än vad den egentligen är – men det behöver inte gästerna veta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vin

Brand logo
Prosecco popsicles med röda bär  – så gör du isglass med mouserande vin

Pärontrifle med yoghurtgrädde och nötcrumble

Enkelt och gott!

Så gör du pärontrifle med yoghurtgrädde och nötcrumble

4 portioner

Du behöver:

600 g päron
½ vaniljstång
75 g (0,8 dl) strösocker
½ dl vatten

Nötcrumble:

100 g smör
75 g (2 dl) havregryn
75 g (1 ¼ dl) vetemjöl
60 g pekannötter
60 g farinsocker
½ tsk mald kanel
¼ tsk salt

Yoghurtkräm:

½ vaniljstång
200 g grekisk yoghurt, 10%
2 msk florsocker
1 dl vispgrädde

Garnering:

Röd skogssyra

Gör så här:

  1. Skala päronen och skär dem i tärningar. Dela vaniljstången med en vass kniv och skrapa ur kornen.
  2. Koka upp päron, vaniljfrön, den tomma vaniljstången, socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda i ca 10 minuter tills päronen är lättkokta. Kompotten ska vara som gröt, men ändå med päronbitar i.
  3. Kyl kompotten och kasta den tomma vaniljstången.
  4. Nötcrumble: Smält smöret och blanda med havregryn, mjöl, grovhackade pekannötter, farinsocker, kanel och salt i en skål.
  5. Bryn blandningen i en panna på medelvärme i 8–10 minuter, tills den är gyllene. Häll upp på en bit bakplåtspapper och låt den svalna och bli krispig.
  6. Yoghurtkräm: Dela vaniljstången med en vass kniv och skrapa ur kornen. Rör om den grekiska yoghurten tillsammans med vaniljfröna och florsockret till en fluffig kräm i en skål. Vispa grädden luftig med en elvisp i en annan skål och vänd ner den i yoghurtkrämen.
  7. Fördela päronkompott, nötcrumble och yoghurtkräm i lager i 4 portionsglas och garnera med röd skogssyra.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth