Päronpajer med pistaschkrämsfyllning

Recept på päronpajer med pistachkrämsfyllning

Columbus Leth
Dessa päronpajer serveras som minipajer och är fyllda med härlig pistaschkräm. En klick créme fraiche på toppen blir pricken över i:et!
01 februari, 2022
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Slå på ljud

Päronpajer med pistaschkrämsfyllning

Saftiga och frasiga, gudomligt goda!

Så bakar du päronpajer med pistachkrämsfyllning
Columbus Leth

4–6 portioner

Du behöver:

100 g smör
200 g (ca 3 ¼ dl) vetemjöl
50 g (drygt ½ dl) strösocker
1 äggula
1–2 msk vatten

Pistaschfyllning:

75 g osaltade pistaschnötter
½ vaniljstång
75 g (knappt 1 dl) socker
75 g smör
1 ägg

Päronfyllning:

3 päron
2 msk florsocker

Till servering:

Mynta
Ätbara blommor
Crème fraiche

Gör så här:

  1. Blanda smör och mjöl med händerna. Tillsätt socker, äggula och lite vatten och samla snabbt ihop degen. Packa in i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter. Värm ugnen till 180°. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i fyra mindre pajformar. Pricka degen och förgrädda dem i ugnen i 10 minuter. Låt ugnen vara på.
  2. Mixa pistaschnötterna i en blender till ett fint mjöl. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna och mixa ner dem i nötmjölet tillsammans med socker och smör. Tillsätt ägg och blanda igen. Fördela blandningen i pajerna.
  3. Skala päronen och skär i tunna skivor. Fördela dem på pajerna. Sikta lite florsocker över. Grädda dem i 20 minuter på 180°. Dekorera dem med mynta och ätbara blommor och servera med crème fraiche.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth