Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Parmesankakor med rosmarin

25 jun, 2017
AvRedaktionen
Parmesankakor med rosmarin.
Salta, ljuvligt goda kex med parmesan och rosmarin som kommer ha en strykande åtgång. Perfekt drinktilltugg!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ca 20 stycken

Tid: ca 30 min + tid för gräddning

Du behöver:

160 g smör

160 g vetemjöl

60 g riven parmesanost

salt och peppar

1 kvist färsk rosmarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°. Blanda smör, vetemjöl och riven parmesan med salt och peppar i en mixer eller matberedare. Klipp färsk rosmarin i små bitar och blanda i degen. Forma degen till små kakor och lägg på bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen i cirka 15–20 min tills de har fått en lätt gyllenbrun yta i ytterkanten.

Parmesankakor med rosmarin.
Parmesankakor med rosmarin.

Av: AnnCatrin Rosenqvist
Foto: Ragnar Ómarsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons