Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Hel parmesangrillad blomkål med örtbechamel

16 apr, 2018
AvRedaktionen
Hel parmesangrillad blomkål med örtbechamel.
Parmesangrillad blomkål är perfekt som tillbehör till kött eller fisk eller som helvegetarisk rätt med en god sallad till. Det går även att använda romanesco.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1–2 blomkålshuvuden

salt

200 g parmesanost, riven

Örtbechamel:

2 msk smör

2 msk vetemjöl

3 dl matlagningsgrädde, alt 2 dl mjölk + 1 dl grädde

salt

1 dl finhackade färska örter, till exempel basilika, timjan, bladpersilja, gräslök

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Koka blomkålen hel i saltat vatten i 5 minuter. Lägg sedan på ett ugnsfast fat.

Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll i grädden, fortsätt vispa. Koka lätt tills såsen tjocknat, rör om då och då. Salta och blanda ner örterna. Häll såsen över blomkålen och toppa med riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i 10–15 minuter tills osten fått en fin gyllene färg.

Hel parmesangrillad blomkål med örtbechamel.
Hel parmesangrillad blomkål med örtbechamel.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons