Parmesangranar med oliver och rosmarin

Recept på parmesangranar med oliver och rosmarin

Testa salta bakverk! Dessa parmesangranar med oliver och rosmarin är helt oemotståndliga. Toppa med sesamfrön.
26 november, 2019

16 stycken

Parmesangranar:

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

3 msk urkärnade oliver

1 msk färsk rosmarin

100 g parmesan

125 g smör

½ dl iskallt vatten

1 ägg till pensling

Topping:

Sesamfrön

Gör så här:

  1. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Hacka oliver och rosmarin fint och riv parmesanen grovt på rivjärn.
  3. Blanda ner det i degen.
  4. Skär smöret i tärningar och kläm ner det i degen med händerna.
  5. Tillsätt vatten och knåda vidare tills du får en smidig deg.
  6. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur 1 timme.
  7. Sätt ugnen på 200°.
  8. Kavla ut degen till cirka 3 mm tjock. Stansa ut 16 granar.
  9. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla dem med ägg, strö över sesamfrön.
  10. Grädda i ugnen i 12–15 minuter tills de är gyllene och spröda.
Recept på parmesangranar med oliver och rosmarin

Parmesangranar med oliver och rosmarin.

Av: Sofia Andersson

Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk

LÄS MER:

Parmesanchips med löjrom och citronkräm

Bjud på frisk sallad med päron, nötter och granatäpple

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: