Pappardelle med gräddstuvade ärtor och parmaskinka

Pappardelle med gräddstuvade ärtor och parmaskinka.

Krämig pasta med gräddstuvade ärtor och parmaskinka. Lite mynta ger en frisk smak. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan.
14 augusti, 2018

4 personer

Du behöver:

300 g pappardelle

Gräddstuvade ärtor:

250 g sugar snaps

1/2 dl myntablad

1/2 citron, saft och rivet skal

2 dl gröna ärtor

2 1/2 dl matlagningsgrädde

salt

färskmald svartpeppar

Till servering:

8 skivor parmaskinka

50 g parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, till al dente.
  2. Skölj sugar snaps och skär på längden. Hacka myntan. Riv citronskalet fint.
  3. Koka upp sugar snaps, ärtor, citronskal och grädde i en kastrull, låt puttra i 2 minuter och smaka sedan av med 1 msk citronsaft, hackad mynta, salt och peppar.
  4. Vänd ner den avrunna pastan i såsen. Lägg upp i tallrikar, toppa med skinka och riven parmesan.
Pappardelle med gräddstuvade ärtor och parmaskinka.

Pappardelle med gräddstuvade ärtor och parmaskinka.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: